Vores navn og logo

Navnet Bosatsu (af Anders Uhrenfeldt og Jan Bunzel)

Bosatsu (japansk) = Bodhisattva (sanskrit)
Bodhi= tolerant, åbent sind. Sattva=person, sjæl

En, der søger klarhed og forklaring. Den venlige og hjælpsomme

Oprindelig kommer ordet Bosatsu fra indisk sanskrit Bodhisattva og den japanske version har to tegn og danner ordet Bosatsu.

Bosatsu har 3 betydninger

Bodhisattva referer til den historiske Buddha før han blev oplyst med viden. Ved introduktionen af den anden budisme (Mahayanna) vil det også betyde en, der bliver vidende, men udsætter Buddhahood, hvilket med andre ord vil sige at man bliver på jorden og fresler andre levende væsener.
Den sidste betydning Bodhisattva kan have er det omhandler alle, der søger at hjælpe andre

Navnet Bosatsu til Karateklubben

Da Sensei Leif L. Nielsen i 1976 kom hjem fra sit 5 år lange ophold i Japan åbnede han sin egen klub, hvor der blev undervist i Karate og Aikido.

Sensei Leif L. Nielsen havde kontakt til en japansk Aikido-instruktør bosiddende i Sverige og udsendt fra Hombu dojo i Japan. Denne instruktør hed Ichimura sensei, der var buddhist og meget religiøs. Sensei Leif spurgte ham hvad han skulle kalde sin nye klub i Danmark, hvortil Ichimura sensei svarede Bosatsu, fordi Sensei Leif havde vist åbenhed og venlighed samt, at Sensei Leif meget gerne ville dele ud af sin viden til andre - derfor Bosatsu.

 

Vores Logo

I 1969 opfandt Sakagami Sensei Itosu-Kai Logoet.

Ved at benytte det japanske flag som baggrund og ligge den stilistiske form af Ito-tegnet fra Itosu-Kai ovenpå designede han det logo vi kender i dag.

Den røde farve i logoet er vigtig, da det symboliserer mod, passion og sundhed. Det er et harmonisk og smukt logo som vi kan være stolte af.