Bosatsus grundlægger

Sensei Leif L. Nielsen (1940-2005)

Leif Nielsen 6. dan Aikikai
Leif Nielsen 6. dan Itosu-Kai
 
Efter at have trænet først i Yokohama og senere i Hombu Dojo i Tokyo, vendte Sensei Leif i midten af 70’erne tilbage til København, hvor han grundlagde klubben Bosatsu. Herfra begyndte han sit arbejde for aikidoen og karate i Danmark først med grundlæggelsen af Itosu-Kai Karatedo, Danish Aikikai og senere Dansk Aikido Forbund.

Sensei Leif formåede som en af de eneste i Europa at opnå høje grader i både Karate, Aikido og Kyudo. 

Sensei opnåede

6.dan i Itosu-Kai Karated
6.dan i Aikido
2.dan i Kyudo (japansk bueskydning)

Derudover var han gradueringsansvarlig for en aikidoklub i Thailand.

Sensei Leif var afholdt af alle, han kom i kontakt med og dybt respekteret, ikke blot for sin tekniske kunnen, men især også for den varme person han var.

Mindet

Sensei Leif blev bisat på en smuk efterårsdag 2005 i kapellet på Vestre Kirkegård, hvor der blev holdt flotte taler for de mange fremmødte, der ville sige et sidste farvel til Sensei Leif.

På familiens vegne talte Sensei Leifs svigersøn Søren, på Aikidos vegne talte Sensei Jan Max Bunzel, på Itosu-Kai Karatedos vegne talte Sensei Rene Thyge og som ven og Aikidoudøver talte Grethe Bruun fra Præstø Aikidoklub.
Efterfølgende var der kaffe og kage i Bosatsu og omkring 80 mennesker mødte op.

Sensei Leifs død er ikke kun et stort tab for vores organisationer i Karate og Aikido, men for budo i hele verden. Sensei var en legende som mange i hele verden kendte.

Vores tanker og dybeste medfølelse går til Sensei Leifs familie. Æret være hans minde. 

Sensei Leifs gi med bælte lå oven på hans kiste og hans bælte dekorerer på væggen i opholdsrummet i Bosatsu.