Graduering

En graduering er som en eksamen. Hvis du består, skifter du bæltefarve og rykker en grad op.

I Bosatsu har vi graduering to gange om året - i juni og december. På Mellemholdet vil der dog være tre årlige gradueringer - i januar, april og oktober. 

For at få lov at gå til graduering skal du kunne dit pensum. Du skal også møde op til træning og deltage aktivt.

Forgraduering
For børneholdet og alle højt gradueret (fra 5. kyu) vil der være en forgraduering. Mellemholdet og lave grader har ingen forgraduering, men din træner vil fortælle dig, om du er klar til næste graudering.

Til forgradueingen skal du vise, at du kan hele pensum for din grad - ligesom til den rigtige graduering. Efter forgradueringen beslutter din træner, om du kan få lov til at gå til graduering eller ej. Du vil få besked med det samme.

Det kan være en hård besked at få at vide, at du skal springe en graduering over, men det bedste du kan gøre er at møde op til næste træning med ild i øjnene og træne videre. 

Hvis du får lov til at gå til graduering, skal du tilmelde dig her på siden og købe et nyt bælte inden graduering. Hvis du skal have en streg på dit bælte, vil du få sat dem på efter gradueringen.

Pensum
Gradueringspensummet hænger i Dojo 1 - så kan du altid tage et billede af dit pensum, så du kan træne derhjemme.

Pris for graduering
Det koster 200 kr. for at blive gradueret. For Mellemholdet koster det 100 kr.

Denne pris dækker klubbens udgifter til gradueringsbevis og registreringen af din nye grad. Bæltet er ikke en del af prisen. Bæltet kan du købe i Budoxperten, der ligger over på den anden side af gaden.